Dakdekker prijzen

Wat zijn de kosten voor het inhuren van een dakdekker?

De vraag wat een dakdekker kost is niet heel eenvoudig te beantwoorden. In de volgende paragrafen zullen we proberen een algemeen beeld te schetsen van de prijs indien u uw woning laat voorzien van een nieuw pannendak. Indien u een nauwkeurige prijsindicatie wenst te ontvangen op basis van uw situatie en adviseren wij u gebruik maken van om het offerteformulier. N.a.v. deze informatie zullen de bij ons aangesloten dakdekkers contact met u opnemen of u direct een gespecificeerde offerte toesturen.

offerte dakdekkerOm een beeld te krijgen van de prijzen voor de renovatie van uw dak kijken we eerst naar de prijs van een dakpan. Voor een eenvoudige dakpan betaalt u rond de drie euro. Daarnaast zijn er vrijwel altijd gevelpannen nodig. De gemiddelde prijs van een gevelpan ligt rond de 10 euro.

De grootste kostenpost is het loon van de dakdekker. Toch is het verstandig hier niet op te besparen, bijvoorbeeld door een klusjesman in te huren of de dakbedekking zelf te gaan leggen indien u geen verstand van zaken heeft. Indien achteraf blijkt dat de pannen niet goed gelegd zijn bent u veel verder van huis.

Voor het leggen van dakpannen word vrijwel altijd gerekend per vierkante meter. U moet dan rekening houden met een bedrag tussen de 90 en 110 euro per vierkante meter. Dit is een behoorlijke investering, maar als de pannen door een professionele dakdekker gelegd zijn dan kunt u minstens 30 jaar vooruit.

Naast bovenstaande kosten worden er ook nog kosten in rekening gebracht zoals het huren van een steiger, het afwerken van de dakbedekking, het zo nodig aanbrengen van latten, isolatie of lood. Vraagt dus altijd na of deze kosten zijn inbegrepen bij de renovatie.