De verschillende soorten dakbedekking

Er zijn verschillende soorten dakbedekking, en de keuze hangt vooral af van het soort dak dat bedekt moet worden. In de volgende paragrafen zullen we de meest gebruikte soorten dakbedekking bespreken. Daarnaast zullen we bekijken welke dakbedekking het beste bij welk soort dak gebruikt kan worden.

 

Bitumen dakbedekking / bitumineuze dakbedekkingbitumen dakbedekking

Bitumen dakbedekking wordt vrijwel altijd gebruikt voor platte daken. Bitumen is een van oorsprong vloeibare stof die van nature voorkomt in de ruwe aardolie. Bitumen en teer worden nog wel eens door elkaar gebruikt maar dit is onterecht. Teer wordt verkregen uit steenkool of hout, terwijl bitumen zoals gezegd uit uit olie wordt gewonnen. Teer is schadelijk voor de gezondheid en mag daarom sinds 1990 niet meer gebruikt worden.

Lees meer over bitumen dakbedekking

Zinken dakbedekkingzinken dakbedekking

Zinken dakbedekking heeft een aantal voordelen. Zink is makkelijk te bewerken waardoor het perfect bij vrijwel iedere woonstijl aansluit. Daarnaast is zink zeer duurzaam en gaat daarom erg lang mee.

Lees meer over zinken dakbedekking

Shingles dakbedekkingShingles dakbedekking

Een shingle is een bitumineuze dakbedekking die in schubvorm wordt gelegd. Deze dakbedekking wordt vooral gebruikt op licht hellende daken. Er is een enorme keus in kleurstelling, vorm en kwaliteit.

Lees meer over shingles dakbedekking

Dakpannendakpannen dakbedekking

Dakpannen zijn de meest bekende en gebruikte soort dakbedekking voor hellende daken. Er is een ruime keuze in soort, afmetingen en materialen. Zelfs dakpannen van glas of kunststof zijn verklaarbaar waardoor u vrijwel altijd een juiste keuze kunt maken.

Lees meer over dakpannen

Kunststof dakbedekkingkunststof dakbedekking

Kunststof dakbedekking wordt gebruikt voor platte daken. Er zijn verschillende soorten kunststof dakbedekking te onderscheiden, de meest gebruikte soorten zijn EPDM, TPE en PVC. Elk soort heeft zijn eigen specifieke eigenschappen en mogelijkheden.

Lees meer over kunststof dakbedekking

Beplatingen of dakplatendakplaten

Dakplaten zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Denkt hierbij aan metalen dakplaten, kunststof dakplaten en houten dakplaten. De installatie is eenvoudig en ook prijstechnisch is het een interessant product.

Lees meer over beplatingen of dakplaten

Groene daken / Vegetatiedakgroendak

Als laatste de groene daken. Misschien een vreemde eend in de bijt, maar steeds vaker wordt dit soort dakbedekking gebruikt. Voordelen zijn een goede isolatie (zowel geluid als warmte/kou, vormgeving en energiebesparing.

Lees meer over groene daken / vegetatie dak

EPDM dakbedekkingepdm dakbedekking

Een zeer duurzame en kwalitatieve dakbedekking. Ozon en Uv bestendig, zeer elastisch en geschikt voor vrijwel alle soorten complexe dakvormen.

Lees meer over EPDM dakbedekking