Zinken dakbedekking

dakbedekking zinkZink wordt steeds meer gebruikt als dakbedekking. Vooral de uitstraling is een reden om voor zink kiezen. Om deze reden wordt het veel gebruikt bij architectonische hoogstandjes. De voordelen van zink  is dat het erg lang meegaat en bij mogelijke schade eenvoudig te repareren is. Daarnaast is het flexibel en zeer eenvoudig te verwerken. Hierdoor is het ook geschikt om te gebruiken bij complexe daken met veel hoeken of ronde vormen.

Zink is 100% recyclebaar en onderhoudsvriendelijkheid. In de loop der tijd vormt zich een oxidelaagje op het zink. Dit laagje beschermt het zink tegen verdere erosie waardoor de levensduur verlengd wordt.

 

Een nadeel van zink is de prijs. Zink behoort tot een van de duurste soorten dakbedekking. Daarnaast is de isolatie van een zinken dak een stuk lastiger dan bijvoorbeeld een pannendak. Voor zinken daken wordt een specifiek isolatiemateriaal gebruikt, en dit kan alleen door een gespecialiseerde dakdekker aangebracht worden.

zinken leiSinds enige tijd zijn er ook zinken leien te verkrijgen. Deze lijken sprekend op een natuur lei maar zijn een stuk lichter dan dakpannen of natuurleien. Hierdoor kunnen ze goed gebruikt worden op “lichtere” dak constructies.